Sklonište Dušice

 

Premda smo brigu o PS Dušice preuzeli tek 2014. godine, otad smo u njega uložili iznimno mnogo volje, želje, truda i ljubavi. Prije nas skloništem je upravljalo PD Vučje Bratstvo iz Zagreba koje je među zaslužnima za preuređenje nekadašnjih vojnih baraka. Sklonište je smješteno na području nekadašnjih istoimenih pašnjaka podno Svetog brda na Južnom Velebitu.

Nalazi se na 1262 m n.v. te sastoji od ulazne prostorije (blagavaonica/kuhinja) i spavaonice. Opremljeno je osnovnim kuhinjskim potrepštinama (posuđe, začini, kava/čaj, pokoja konzerva..), u spavaonici (20-ak spavaćih mjesta) uvijek ostavimo nekoliko podložaka, a pokraj peći naslagana drva jer znamo koliko to znači i nadamo se da ćete i vi prilikom posjeta uraditi isto imajući pritom na umu one koji dolaze nakon vas. Također valja napomenuti kako smo neposredno u blizini skloništa uredili izvor vode te se više ne treba penjati do obližnjih izvora kod stanova na Dušicama. Ispred skloništa sređeno je ognjište sa klupicama za druženja, te mjesto za pranje suđa, a ispod skloništa spremište za drva. 

Ukoliko na samom skloništu planiramo kakve akcije i znamo da će koji dan biti gužva, objave stavljamo na našu facebook stranicu, pa nas zapratite da znate što gore u slučaju posjeta možete očekivati. Trudimo se pružiti svima što ugodniji boravak stoga vas molimo da i vi barem malo držite do ovog našeg daška raja i želimo vam dobrodošlicu! 😊

Podijeli: