Kako postati član?

Jednostavno. Dođi na sastanak Društva i učlani se ! Članarina se plaća za tekuću godinu i iznosi 100 kn. Umirovljenici , đaci i studenti plaćaju 50 kn.

Svaki član dobiva člansku iskaznicu ( Hrvatskog planinarskog saveza ) u koju se lijepi markica za članarinu u tekućoj godini. Cijena iskaznice je 10 kn.

Organizirano planinarenje donosi veći stupanj sigurnosti svakom planinaru. To se naročito odnosi na početnike. Edukacija kroz sastanke Društva i planinarske škole, polasci na izlete koje vode iskusni planinari i školovani vodiči, izgradit će početnika u zrelog planinara.

Odlasci na organizirane društvene izlete uz to donose i radost druženja te nova poznanstva. PD-BELVEDER vas i ovim putem poziva da nam se priključite, te skupa s nama spoznate opće vrijednosti sadržane u pojmu planinarstva. Između ostalog to su prijateljstvo, druželjubivost, zajedništvo, očuvanje prirode, sportski duh, ekološka svijest i domoljublje.

Kako se učlanjenjem postaje i članom Hrvatskog planinarskog saveza, stječu se sva prava članova HPS-a (popusti pri noćenjima u planinarskim kućama i domovima, popusti kod ulazaka u nacionalne parkove i slično). Popusti za domove vrijede i u inozemstvu. Svaki član je osiguran od nezgoda. Učlanjenjem neposredno podupiremo planinarstvo u našem kraju i kroz organizirano djelovanje čuvamo vrijednosti koje njeguju planinari.

Podijeli: