Izvještaj s OPŠ Belveder – drugi i treći tjedan

Četvrtak prije Uskrsa (14.04.2022.) održano je drugo predavanje prve Opće planinarske škole PD Belveder. Tema su ovaj put bili Povijest planinarstva, predavanje koje je održao naš prezidente Robert Pejić i Oprema koje je održala Slavica Šindija iz SPV Zadar (ovim putem još jednom hvala!). S obzirom da je sljedeći izlet na Pašman i provjera planinarske opreme padao na Veliku subotu,  pomaknut je te smo vikend proveli u društvu najbližih. Nakon blagdanskog uživanja i ljenčarenja svi smo jedva dočekali povratak u planinu. Na dan 21.04.2022. odslušali smo tako treće predavanje, tema Orijentacija od strane pročelnika stanice HGSS-a Zadar, Šime Sorića, a nakon toga i Pripremu za odlazak u planinu od strane članice HGSS stanice Šibenik i naše Belvederke, Tatjane Bračanov (veliko hvala oboje!). Vremenska prognoza ovaj nas puta nije baš poslužila, pa smo umjesto planiranog izleta V. Rujno-Zavrata, vježbe orijentacije i bivakiranja preselili na naše Dušice.

Premda u nešto manjem broju no posljednji put te unatoč magli i kiši na putu gore i samom povratku, izlet je prošao odlično. Predvodio nas je i ovaj put Boris Golem, dok su nas u skloništu sa fažolom dočekali Robi, Zagi i najvjerniji član Drago. Nakon kraćeg odmora krenulo je ono čega smo se svi u početku malo pribojavali, a to je izrada bivka. Kako to obično biva, razloga za brigu nije ni trebalo biti jer se ovo ispostavilo kao najzabavniji i zanimljiviji dio školice dosad. Kako smo to odradili možete vidjeti i ocijeniti sami, no mi smo bili i više nego zadovoljni svojim tvorevinama. Kako nam se u poslijepodnevnim satima odlučilo pridružiti i sunce, uslijedila su i neka poboljšanja na samom skloništu (vrijedne ruke Maria Kahline i Borisa Golema), a dio ekipe posjetio je i Debelo brdo. Navečer je naravno palo druženje uz gradele pod majstorskim okom našeg Ivana Petrića i nezaobilazne palačinke pod majstorskom rukom naše podpredsjednice Megi Rapan. Noć nas je još jednom podsjetila zašto u planinu treba nositi čepiće za uši, no sve u svemu većina nas se naspavala. Kišovito, maglovito jutro pokazalo je da nam orijentacija i nije toliko dobra koliko smo mislili, premda smo se nalazili na Dušicama koje većina dobro poznaje (posljednja grupa je unatoč najboljim vremenskim uvjetima sramotno izgubila). Prije odlaska sa Dušica zamijenili smo stari ispunjeni dnevnik novim da možete nastaviti bilježiti svoje dogodovštine i doživljaje, pa stari pročitajte na stranicama. Valja napomenuti i kako se medvjeđi luk uz stazu proširio, pa nismo mogli odoljeti, a da ga ne uberemo. Medu nismo sreli! Prije povratka kući, stali smo u hostel Sv. Rok gdje smo saznali simpatičnu priču iza gojzerica pričalica. Dok su neki na rezervi otišli u potragu za gorivom i nastavili se družiti i gostiti, dio se uputio ravno kući, no na kraju se sve dobro završilo i svi smo se umorni, ali odmorni vratili u svakodnevnicu. 

Fotogalerije možete pogledati na našim Facebook i Instagram stranicama, a do sljedećeg javljanja, sretni i siti bili dragi moji i lijep pozdrav!

 

 

Podijeli: