Ljubljana, Ljubač 11.02.2023. (subota)

Ovim vas putem pozivamo na planinarski izlet na područje mjesta Ljubač 11.02.2023. (subota), u organizaciji PD Belveder i SPV Zadar.  

 

POLAZAK: 9.45 sati, Interspar – Bleiburških žrtava 18, Zadar

PLANIRANO VRIJEME POVRATKA: 17.00 sati

VODIČI: Marin Mitrović, Mario Kahlina

OBAVEZNE PRIJAVE I INFO NA: spv.zadar@gmail.com 

Broj sudionika je ograničen.

 

PRIJEVOZ: NIJE ORGANIZIRAN, u vlastitom aranžmanu

 

DINAMIČKI PLAN:

– 09.45 okupljanje kod Interspara

– 10.00 polazak do Ljupča (oko 40 minuta vožnje)

– 11.00 početak hoda: Ljubačka kosa – Gradina Venac (pauza) – uvala Plemići – Gradina Ljubljana (pauza) – Jabučni brig –  Kosa 

– 15.00 roštilj u organizaciji PD Vrtolom, uključeno u kotizaciju (ponesite piće, auti će biti u blizini)

 

ZAHTJEVNOST IZLETA: izlet je kondicijski malo zahtjevan, hoda se 3-4 sata, sa oko 300+ metara visinske razlike. Na dva, tri mjesta ima oštrih uzbrdica, zbog kosine terena, ali su jako kratke. Hoda se uglavnom neuređenim, kozjim, stazama. Jednim dijelom hoda se žalom uz more, te nešto makadamom.

 

KOTIZACIJA: 5 € – prije polaska

 

OSTALI TROŠKOVI: troškovi dijeljenog prijevoza

 

OPREMA: standardna planinarska oprema – ruksak, čvrsta planinarska obuća, jakna (kabanica/vjetrovka), odjeća sukladno vremenskoj prognozi, čeona lampa. Hrana i piće vlastito, iz ruksaka. VODA ZA PIĆE – MINIMALNO 1,5L.

 

OBAVEZNI DOKUMENTI: VAŽEĆA planinarska iskaznica (sa markicom za tekuću godinu), osobni dokumenti

 

Izletnici su obavezni biti članovima HPS-a, što znači da moraju biti članovi neke osnovne planinarske udruge (planinarsko društvo ili klub) koja je registrirana pri Hrvatskom planinarskom savezu, sa markicom za tekuću godinu.

Prijavom na izlet svaki pojedinac (roditelji i za djecu) potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča, čime se otklanja odgovornost organizatora i vodiča od eventualnih neželjenih posljedica.

Zabranjeno je uznemiravanje životinja, branje cvijeća i drugih biljaka, te bacanje otpada po okolišu.

Vodič u svakom trenutku ima pravo izmjene programa, satnice i vremena održavanja izleta.

Prijava na izlet također je i privola za prikupljanje i korištenje osobnih podataka, fotografija i video zapisa sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR), koji mogu biti korišteni za objavljivanje u elektroničkim i tiskanim medijima u cilju promocija planinarstva i aktivnosti SPV Zadar, PD Belveder i PD Vrtolom.

Podijeli: