Povodom skorašnjega obilježavanja dvadesete godišnjice stradavanja grada heroja Vukovara /18.studenog 2011./ kao i zločina nad nedužnim civilima u Škabrnji, Planinarsko društvo Belveder iz Biograda na moru obilježiti će taj događaj na jedinstven način te priječi put iz Biograda do Vukovara pješke i tako odati počast svim žrtvama Domovinskoga rata.

Zbog same težine i zahtjevnosti samoga puta, te dužine trajanja cijeloga poduhvata na put će krenuti nekolicina naših članova društva koji će put od 530 kilometara priječi u 16 etapa i tom prilikom prelaziti u prosjeku tridesetak kilometara dnevno.

Put do Vukovara vodi nas redom preko Škabrnje, Kruševa, Gračaca, Udbine, pa slijedi Korenica, Rakovica, Maljevac, Glina, Hrvatska Kostajnica, Jasenovac, Okučani, Nova Kapela, Podvinje, Strizivojna, Vinkovci, i Vukovar.

Na sam put krenut će se 31. listopada 2011. iz Biograda a dolazak u Vukovar predviđen je na samu svečanost obilježavanja dvadesetogogodišnjice pada grada, kojom prilikom ćemo položit vijenac na spomen područje Ovčara.

O ovome našem naumu izvijestili smo sve novinske kao i televizijske kuće, te ih zamolili da ovaj naš poduhvat medijski poprate.


Kliknite na kartu kako bi vidjeli detaljni prikaz rute!

O ovoj našoj akciji obavijestili smo i ravnatelje osnovne i srednje škole koji će se priključiti ovoj našoj akciji, na način da će na nivou škole organizirati prikupljanje otisaka dlanova na plahti uz prigodni tekst ili crtež, koje bi mi na kraju našeg puta i dolaska u Vukovar nosili u povorci Sjećanja.

Očekujemo i od ostalih udruga grada Biograda da se pridruže ovoj našoj akciji, i pozivamo ih da i oni iscrtaju svoje platno te DADU PET ZA VUKOVAR!

U ovu našu akciju nastojat ćemo uključiti učenike osnovnih i srednjih škola gradova i mjesta kroz koje budemo prolazili.

Za sva pitanja u vezi ove naše akcije možete nas kontaktirati te nam se priključiti i pomoći nam sukladno svojim mogućnostima.

PD-Belveder
Galijotova 10
23210 Biograd na Moru
Tel/098-742-983
robert.pejic@zd.t-com.hr
www.PD-Belveder.hr

Podijeli: