Slovenske Konjice, 4.-6.5.2012

Dugogodišnje prijateljstvo sa gradom Slovenske Konjice, kao i suradnja naša dva grada koje usput rečeno  traje preko  trideset  godina na svim sportskim, društvenim, ovakvim i onakvim događajima, i ovog  puta urodilo je nadasve originalnom idejom Održavanja regate na Rogli, koja se usput rečeno nalazi na 1 500 metara nadmorske visine. Moš mislit regata na akumulacijskom jezeru  nešto većeg od nogometnog igrališta. Ma kome to može past napamet. Dosta njih nije virovalo u tu priču.

Virovali  ili ne regata se održala i pobudila ogroman interes sedme sile koja se sjatila na Roglu te popratila ovaj nesvakidašnji događaj. Ee a kakve veze to ima sa PD Belveder. E pa ima – ovo druženje sa našim domaćinima ujedino je imalo za zadatak suradnju planinarskih društava naših gradova.

Zadatak virujte mi nije bija lak, poslin pustih  sastanaka radnih, ,neradnih, ovakvih, onakvih, nakon pustih presica i razgovora. Gostoljubljivosti  naših domaćina nije bilo kraja, bilo ih je na sve strane, sve smo morali vidit, sve obič, ugostili su nas ko svoje rođene, ilo se je i pilo, kušavalo se na desetke sorata vina. Za gospu blaženu, jedva san  dočeka uteč  sa predsjednikom PD Loče, i bar na koju uru uživat u prirodi, ma  nekažen ja da nan je bio loše, dapače, al umori  brate.

Sutra  smo se  moj prijatelj Vili /nije naslov neka romana ili ti serije/, već ime prežidenta Loče koji je takođe jedva čeka uteč /valjda od žene/ i ja  uputili put Boča, brda 979 metara visokog koje  geološki i geografski gledano pripada najistočnijem dijelu Karavanki, te se s Donačkom gorom i Maceljom spušta u Panonsku nizinu. Sa skoro 1000 metara kraljuje nad područjem između dvije rijeke: Sutle i Dravinje. Zanimljivo je da njegovim grebenom prolazi razvodnica porječja Save i Drave.

Zbog prirodnih ljepota, kraških jama, izvora, vrtača, dakako i šuma područje Boča zaštićeno je kao krajinski park.

Nakon kojih uru vrimena uspona, stigli smo na vrh i uživali u vidicima  na sve strane. Nakon silaska  do obližnjeg doma, okripili smo se Laškim pivom i uputili put Rogle na regatu. Putem smo dogovarali našu  daljnu suradnju.

Usput rečeno nadamo se njihovu dolasku i ponovnom susretu početkom lipnja, na već čuvenom Biograjskom gastro stolu.

Veliko hvala našim dragim prijateljima na gostoljubivosti. Vidimo se uskoro!

Robert P.

[scrollGallery id=56]

 

 

Podijeli: