Iz Paga smo krenuli u nedjelju u 05:30h sati prema Modriću odakle se silazi s ceste na makadamski put. Tim putem se vozi još nekih 40-ak minuta dok se ne stigne na “parking” skoro pa odmah do Libinja.

Stigli smo u 07:30h. Vrijeme je bilo fantazija, lijep sunčan dan bez daška vjetra tj bure. Nakon kraćih priprema krenuli smo prema Libinju i iz Libinja prema Sv. Ivanu koji je udaljen cca 30min. Nakon okrepe i slikanja stada konja koji su bili u blizini krenuli smo dalje po škrapama dok nismo došli na prvi pravi snijeg (cca 1000m nadmorske visine). Tu su već počele muke pošto nam je ovo bio prvi zimski uspon na neki vrh. Snijega je bilo do koljena a mjestimice bi propali i do struka, doduše rijetko. Put nas je vodio u smjeru Vlaškog grada i onda prema prijevoju ispod Svetog brda.

Tu nas je već lagano uhvatio vjetar koji nas je pratio do vrha. Do vrha smo se pošteno namučili, bez krplji ali sa derezama. Nismo odustajali iako smo prodali kroz snijeg skoro pa skoro cijelim usponom. Sve smo to zaboravili kad smo ugledali snijegom okovani križ i prekrasan pogled na Liku i Jadran.

Uzeli smo si zasluženu pauzu od 30-ak minuta i krenuli prema autu. Vraćali smo se “istim” putem ali smo ga sjekli poprijeko da uštedimo nešto vremena. Putem nas je već uhvatio mrak ali smo sretno i uz pomoć gps-a stigli do auta oko19:00h.

Hrvoje S.

[scrollGallery id=76]

Podijeli: