Čiščenje plaže Sakarun, na Dugom Otoku

Svima Vama koji posječujete ovu plažu i uživate u njenoj lipoti, samo da znate, i ove godine ka i lani na iljde boca, ovakve i onakve plastične galanterije, kubici i kubici naplavljena drveta, dasaka i balvana, na stotine šprica igala i iglica, kesai kesica ,očistile su vridne ruke nekolicine naših članova u četiri dana našega boravka, koliko nan je tribalo da se plaža dovede u red i dočeka svoje posjetitelje u punom sjaju.

Slika samoga čiščenja i nema toliko, iz jednostavna razloga što se nije mogla dignut glava i odvojit pogled od miljune čepa i čepiča, raznoraznih boja i dezena, malih, velikih  i onih manjih. Za popizdit, strav te je bilo pogledat iza sebe, nebi li ugleda još di kojeg čepa.

Eto, čak je došlo da smo počeli tirat i galebe nebi li krivo stali na koji kamenčič i ispod njega otkrili čep koji je promaka našim, do boli crvenim i umornim očima, već oteklima od smrada goruče plastike, depiliranih ruku i nogu od mnoštva zapaljenih vatri i vatrica.

Ajde, ajde, nije da samo kukamo. Zaradila se je i koja kuna, koju će naši članovi znat pametno uložit, npr. kupit dikoju vriču, pojas cepin ili dereze, a ne vavik mene žicat. Eto, a sad če Iv osut paljbu na mene, a da je ja ipak zvrcnem pa da ovaj moj izvještaj ipak osvane na službenim stranicama ( a i red je).

Robert P.

[scrollGallery id=84]

Podijeli: