Dica su zakon

U nedjelju 16.10.2016. g. imali smo čast ugostiti naše klince i klinceze iz Male planinarske škole u pratnji svojih roditelja, vodiča Stanice planinarskih vodiča Zadar i HGSS- stanica Zadar.

pd-belveder_dica_su_zakoni_020

Inače Mala Planinarska škola – se održava po prvi put i pohađa je 24 djece u dobi od 5-9 godina. Ovo je bio četvrti vikend škole. Koji se održao u Vrani.

Krenulo se od Maškovića Hana , preko Pećine pa sve do vrha Baka.

Djeca su uživala u planinarenju u društvu svojih roditelja, pod budnim okom vodiča i HGSS.

Najmlađa sudionica je bila mala Helena od 8 mj. koja je u sigurnon zagrljaju majke ponosno pratila svog brata.

Po silasku se svratilo na čaj u Vranu kod našeg Pakija,,. gdje su djeca uživala u starinskoj, izvorno očuvanoj dalmatinskoj kući i okolišu.

Vesele mlade planinare i njihove roditelje nakon uspješno završenog pohoda u Vrani članovi P.D. Belveder dočekali su u svojim prostorijama u Biogradu na Moru u kampu Sv. Dominik sa svojim nadaleko poznatim fažolom iz vojničkog kazana,,,našlo se je tu i bezmesna kupusa za naše drage vegetarijance.. Mislilo se na sve. Pod budnim okom doajena kluba el presidentea, Neno, Kvrga, pa opeta Neno kljun (Šta DA ),, Sonja i Jela,, Ljuba,, Paki i Mara i moja malenkost i mnogi drugi…( da koga ne preskočim ) bez pogovora su izvršavali date in zadatke,,( ea kako drugačije )

Nakon okrepe slijedilo je druženje i učenje kroz igru.

Za male planinare su članovi stanice HGSS- Zadar organizirali vježbu spašavanja. Svaki sudionik je dobio svoj zadatak, netko je bio unesrećeni a netko vođa akcije, vođa transporta, vođa saniteta. Djeca su se izmjenjivala i uživala. Prošli su kratki tečaj prve pomoći. Pogotovo je bilo zanimljivo kod loma ruke, imobilizacija ramena trokutastom maramom.

Kroz puno smjeha i veselja i mi odrasli smo nešto mogli ponoviti i naučiti.

I kao kruna cjelodnevnog druženja slijedilo je spektakularno spuštanje niz Tirolsku prečnicu.. redu nikad kraja , veselju isto.. Mnogi su je po prvi put uopće vidjeli a kamoli doživjeli.. Bilo je i nas odraslih koji bi se bili rado pridružili da je samo malo bila višlja … Jedan prekrasan dan proveden na zraku u prirodi uz veseli smjeh djece i igru te lavež brojnih pasa.

Kvalitetan temelj za odgajanje budućih planinara i ljubitelja prirode.

Do nekog novog susreta lijepi pozdrav svima!

Melisa Alba Maris

Podijeli: