Markacistička akcija “Dušice 1”

Dana 23. i 24.6.2018. godine markacistička grupa ovaj put ekstra pojačana sa dodatnim članom koji se ne voli fotografirati, izvršila je akciju markiranja planinarskog puta 1001 Mali Alan – Dušice.
Započelo se sa postavljanjem znaka za skretanje na stazu na Malom Alanu te markiranjem po šumskom putu koji vodi do “prvog parkinga”.
Tamo nas je susrela ekipa i GSS-a Split i NOPD Koćari sa terencima koji su nam povezli ruksake do “drugog parkinga” te nam znatno olaksali posao markiranja, s obzirom da smo, osim stvari potrebnih za markiranje, morali nositi i standardu opremu za dva dana sa noćenjem. Hvala im.
Kao što smo već spomenuli ovaj put smo bili pojačani dodatnom članicom u grupi koja nas je dočekala sa kuhanim ručkom na Dušicama i to savršenim rižotom od kopriva. Inače na selu se kprove daju samo malim tučićima za rast, ali i nama je savršeno odgovarala, što je nekim članovima grupe bilo iznimno šokantno jer u rižotu nije bilo ni komadića mesa, pa ni ribe, čak ni puža… al svejdeno je bio, malo reći, odličan.
Na žalost zbog jakog vjetra nismo uspjeli markirati stazu do vrha Svetog brda, te je isto ostavljeno za neko ljepše vrijeme.
Podijeli: