Markacistička akcija “Libinje 2 – Silikoni”

Dana 11-12.6.2018. godine markacistička grupa “Titanium” nastavila je sa radovima obnove staza na području Male i Velike Libinje. Odmah prvi dan postavljene su službene table HPS-a za staze 904 i 908, radi se o stazama sa Sveto brdo sa Libinja, via Vlaški grad i via Dušice. Također smo potvaili i tablu, ručni rad Pročelnika osobno, sa specijalno velikim znakovima koje mogu pročitati i oni koji ne nose naočale za čitanje, na račvanju staza 906 i 908, na Ličkim docima, gdje smo primjetili da planinari “promaše” stazu za Dušice i Sveto brdo, jer ih ugaženi tragovi, koje su napravili konji, odvedu sredinom Ličkih doca, dok pak planinarske staze idu lievom i desnom padinom uz Doce. Zbog istog razloga dodatno je prosječena i staza prema Svetom brdu uz koju je napravljeno i nekoliko kamenih čuljaka tzv “Ćovika” koji bi trebali planinare usmjeriti u pravom smjeru.
S obzirom da smo prilikom akcije “Libinje 1” zamijetili da jedan prozor na Zlatinom skloništu propušta vodu koja je dijelom uništila oblogu zida i poda, ponijeli smo i potrebni alat i sredstva te smo oba prozora učvrstili i silikonizirali kako bi spriječili prodor vode. Također smo donijeli i lanac za sić za vađenje vode iz gusterne s obzirom da je isti bio pričvršćem telefonskom kabelom tzv “žicom” zaostalom iz ratnih dana, što nije zadovoljavalo visoke kriterije markacističke grupe 😀
U potpunosti je dovršena i staza do Dušica koja je prosječena, markirana te je na “nezgodnom” dijelu na sedlu Debelog brda uziđano nekoliko ćovika s obzrom da su pomoćne markacije bile totalno neprikladne zbog kamenja koje nije živo.
[nggallery id=162]
Podijeli: