Obilježen praznik rada

Uvatilo se vrimena i smoglo snage da se, nakon iscrpljujuće odiseje  naših članova po otoku Mljetu, prisustvuje obilježavanju praznika rada  koje je započelo šetnjom! I to od parka do kampa Sv. Dominik u Biogradu na Moru. Okupljanje je počelo parku u 8:45, a u 9 sati se krenulo prema kampu. Po našemu staron dobron običaju kasnilo se ka i uvik.

Uz  ugodno druženje u prirodi   i  besplatni zdravstveni pregledi (šećer u krvi, tlak), kojeg smo svi  redom uspješno izbjegli, sa gušton smo promatrali mnoštvo dice koja su sudjelovala i takmičila se  u mnoštvu sportskih igara. Potaknuti dičjon igrom, cičon i vikon, nismo mogli, a da se i mi ne razbacamo po travi i pokušamo izvesti takozvanu zvijezdu. Nekon je uspilo, nekon nije, a neko je to sve promatra iz prikrajka i pokuša slikivat. Obišli smo i sajam mediteranskih proizvoda gdje je mnoštvo proizvođača izlagalo svoje prouzvode te ih nudilo na degustaciju. Uz fažol, za kojeg sa punon odgovornošću tvrdin da je bolji od onoga što su ga  neki  izili na otoku Mljetu, srdele te dobra domaća vina i dikoje pive izvađene iz ruksaka i naknadno  pronađene maksuzije dan je proletija u tren.

Ove godine druženju u kampu se  priključila i  delegacija iz Japana koja je bila u službenu posjetu prezidentu udruženja “Gradonačelnici za mir”  našemu  Ivanu Knezu, gradonačelniku Biograda na Moru.

Okubo Kazuya, Otsuka Kengo te Tomihisa Taue, gradonačelnik Nagasakija, su usput budi rečeno, neizravni krivci što smo u jedanajst  uri naveče onako umorni od puta morali prati kombi /samo da se zna, a ne uvik grintate da vas prezidente matretira/. E da u kombiju je bija i Filip  Deheegher, predstavnik Belgijske delegacije u udruženju gradonačelnika za mir. Druženje smo nastavili kod naše Ljube, koja nan je spremila dvi-tri roštijere pice i skuvala punu teču šnicela u šugu.

[scrollGallery id=55]

Podijeli: