Sudjelovanje u kampanji Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš

Prepoznavši  važnost kampanje “Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš” kao važan korak u promjeni odnosa građana prema  prirodi, očuvanju okoliša u kojem živi, te  pravilna gospodarenja otpadom, sa osobitim zadovoljstvom smo se odazvali  te se od samog početka stavili na raspolaganje pružajući pomoć u samoj organizaciji, pripremi i realizaciji akcije, od izviđanja terena, lociranja  ilegalnih odlagališta otpada, kao i samoga mapiranja istih.

Sama akcija čiščenja ispunila je sva naša očekivanja.

Nije tribalo puno da se tri kontejnera dupkom  napune otpadom kojega smo skupili  duž  biciklističke staze u  duljini od kojih  dvistotinjak metara. Iznenadila nas je količina sakupljenog otpada, te brzina kojom su  se kontejneri  napunili.

Sve u svemu, bilo je potrebno tri-četri ure efektivna posla da se  ukloni dvadesetak kubnih metara  pretežno krupnog otpada. Našlo se tu i kauča, katriga, frižidera, tepiha, pločica i cigle, plastike itd.

Akciji se odazvalo taman onoliko ljudi koliko je bilo potrebno  da  se posa obavi..

Mnogo je odlagališta otpada za čije uklanjanje nije dovoljna samo naša dobra volja, već krupna mehanizacija da sve to ukloni i vrati u prvobitno stanje, a to košta i platit će, a tko drugi nego svi mi skupa.

[scrollGallery id=53]

Podijeli: