Peti tjedan opće planinarske škole odslušali smo predavanja o kretanju i opasnostima u planinama koja su nam održali Marko Radočaj (PD Paklenica, SPV) i naša Tatjana Bračanov – ovim vam putem još jednom zahvaljujemo. S obzirom na druge obveze HGSS-ovaca, izlet na Vranu i vježbe spašavanja odlučili smo odgoditi za drugi put, a u nedjelju 8. svibnja školarci su se tako uputili na Pašman (izlet koji je bio pomaknut zbog Uskrsa) i provjeru planinarske opreme.
Izlet je započeo trajektnim iskrcajem u Tkonu i upoznavanjem domaćina (Porubić i Ugrinić – hvala!), nakon čega je uslijedila šetnja starim dijelom naselja, sve do brda Kalvarija i crkvice Gospe od sedam žalosti. 
Razgledavši crkvicu, krenuli smo markiranom stazom do vidikovca Straža, a zatim i do ostataka nekadašnje utvrde iz 16. stoljeća, Ugrinića Dvora. Predah smo napravili u uvali Lanđin, a dobrodošlicu nam je poželio i ugostio nas naš Mirko Poljak. Kao što možete vidjeti iz fotogalerija na našim Facebook i Instagram stranicama, palo je i kupanje, a s obzirom da nam je kiša malo poremetila planove, odlučili smo maksimalno iskoristiti tu priliku te u izlet ubacili i malo čvorologije. Za kraj izleta Prezidente nas je iznenadio ribarskom koćom koja nas je lagano, uz pjesmu i dupine odvezla do Biograda. Eto toliko o ovom tjednu, a do sljedećeg javljanja, sretni i siti bili dragi moji i lijep pozdrav!

 

 
 
Podijeli: