Osmi tjedan opće planinarske škole

U četvrtak 26.05.2022. godine održana su posljednja dva predavanja opće planinarske školice PD Belveder u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Biograda na Moru. Predavanje o speleologiji održao nam je Marko Radočaj (PD Paklenica, SPV), a zaštitu okoliša ravnateljica NP Paklenica Natalija Andačić (još vam jednom veliko hvala na volji i trudu). Druženje se nastavilo u Dominika gdje smo ujedno i proslavili rođendane naše Esme i Mire – slavlje koje je kao i obično dodatno začinjeno Melisinim zastavicama, pirotehnikom i cvjetićima.

U subotu ujutro 28.05. skupili smo se u Highlander’s Pubu u Gospiću, odakle smo se nakon kratke kavice uputili prema Sjevernom Velebitu. Unatoč lošem vremenu, na Mrkvištu nas je dočekao uvijek nasmijani Krema. Naša Melisica i ovog je puta mislila ne sve te mu na poklon donijela cvijeće, na što se naravno sav rastopio. Buuboo, falila si jer odmah je pitao gdje si i kad će palačinke. Vremenske prilike nisu nas nimalo obeshrabrile, pa smo učvrstili svoje gojze i uputili se od planinarske kuće Alan, preko Buljme, Zečjaka i Kite na kraću kružnu turu. Dan su obilježili vjetar i magla, ali raspoloženje je bilo odlično, a na čelu kolone Melisa. U svoj toj magli šuma je izgledala čarobno (isti Fangorn iz Gospodara Prstenova) i nikad nismo toliko stajali da se divimo poglediću! 😄 Premda nije bilo umornih, u planinarskoj kući Alan napravili smo predah te se nakon koje pive vratili na Mrkvište. Ondje su se već skupile grupice planinara (pozdrav Banja Luka i hvala vam!), pa smo se samo priključili druženju. Temperatura u kući postepeno je rasla, no kad je Krema vidio da su se od pečenja palačinki makle žene i tavica se primio naš Tonči Mutikaša (koji je ubrzo počeo skidati majicu), naglo je s razočaranjem u očima usporio s loženjem vatre. Čistilo se tu, gulilo, sjeckalo i mutilo, pilo, pjevalo i plesalo, pa se (kako to obično bude u Belvederaca) obična večera pretvorila u gozbu u slijedovima. Ostatak ekipe se naravno nije mogao načuditi, a dio nam se i priključio. Dijelić atmosfere možete vidjeti u našim Facebook i Instagram fotogalerijama. 

Sutradan nas je probudila kiša, pa smo nakon lagane kavice, doručka i ispraćaja ostalih ekipa, dan odlučili provesti vježbajući čvorove i spremajući ručak. Tom smo se prilikom lijepo ismijali i podružili, pa se još jednom oprostili od domaćina i uputili kući. Kako se nikome još nije opraštalo, naš Prezidente iznenadio nas je posjetom utočištu medvjeda Kuterevo. Utočište je stvarno prekrasno uređeno i svaka pohvala volonterima na trudu, radu i mašti. Posjet se naravno završio kavom u Highlander’s-u, gdje smo ponovno zadali muke konobaru i okupirali trećinu puba. Eto toliko o ovom izletu i nadam se da smo vam uspijeli barem malo dočarati kako je to bilo jer nama je bilo odlično.

Do sljedećeg javljanja, sretni i siti bili dragi moji i lijep pozdrav! 😊🍻

Podijeli: