Godišnja nagrada Grada Biograda

U relativno kratkom vremenu od kako smo počeli sa aktivnim radom, unazad tri godine, ne računajući vrijeme našega osnutka, tj. osnivačke skupštine od prije pet godina, te dugotrajne borbe pri registraciji udruge, dobivanja statusa punopravnog člana Hrvatskog Planinarskog Saveza…brzo je proletilo.

Na desetke organiziranih izleta, pohoda, brige o okolišu našega nam grada, suradnje sa drugim udrugama koje djeluju na području grada Biograda, velikog odaziva naših članova prilikom svake iole značajnije akcije humanitarnog karaktera, učinilo je to da su mještani našeg nam grada prepoznali naš rad dodjelivši nam godišnju nagradu grada Biograda.

Ova nagrada sve nas ispunjava zadovoljstvom te nas ujedno obavezuje na još veći rad. U ovih nekoliko godina ostvarili smo blisku suradnju sa HPD Škamnica iz Brinja, te sa HPD Vučjim Bratstvom iz Zagreba, PD Paklenica iz Zadra te PD Babulj iz Bibinja. Postali smo redoviti sudionici nadaleko poznatog i nama osobito dragog Škrapinga na otoku Pašmanu (u planu je i suradnja na način da pomognemo u realizaciji tog nadasve vrijednog projekta).

Nekolicina naših članova angažirana je pri Crvenom Križu, radi nedaj bože elementarnih te ratnih nepogoda, jedan dio naših članova na raspolaganju je i udruzi Volontera koji pomažu kad kod se od nas to zatraži.

Inicijatori smo akcije pomoći u izgradnji spomen područja tragično preminulih vatrogasaca na Velikom Kornatu. Tom prilikom smo okupili mnoštvo naših građana, pripadnika udruga koje djeluju u našem gradu, a koji su se pridružili  našim nastojanjima da se i ovim putem afirmiramo kao zajednica koja zna prepoznat svu veličinu i humanost ove akcije te da budemo učesnici nečega što će nam svima služit na čast.

Akcija DAJ PET ZA VUKOVAR… Što reći više o tome, a što ne možete pronaći na ovim našim stranicama, osim da ćemo to sve opet ponoviti, samo ovog puta naša akcija bit će humanitarnog karaktera.

Mnogo toga nam je ove godine u planu. Pprioritet su nam prostorije, te osnivanje planinarske škole za naše mlade članove.

Robert Pejić

Podijeli: