Sa dnevnog reda iz Vrane

15.prosinca. 2012. u Vrani „Zumbulov dom“ održan je sastanak PD-Belveder.

Na sastanku je prisustvovalo uže rukovodstvo i nekolicina članova i simpatizera društva te su se raspravile sve točke dnevnog reda.

 1. Određivanje termina za sastanke/ odnosi se samo na uže vodstvo društva:
  Sastanci će se održavati jedanput mjesečno, prvi vikend u mjesecu
 2. Izrada godišnjeg, te mjesečnog plana društvenih izleta:
  Godišnji plan- potvrđeni termini za 2013 g. :

  • 9. ožujak „Škraping“
  • 7. travanj „Zarin“ pd Škamnica Brinje
  • 31. ožujak obilježavanje dana PD – Belveder
  • 26-28. travanj Susret planinara Dalmacije organizira pd. Sveti Jure u Blacama-Solin
  • 22.svibanj posjet spomen području na Kornatu
  • 25-26 svibanj Susret planinara Hrvatske Žumberak pd Dubovec – planinarski dom Vodice
  • 1.lipanj Gastro stol –Biograd na moru
 3. Određivanje godišnje članarine:
  Odrasli 100,00kn, djeca 50,00kn
 4. Školovanje članstva:
  Suglasni smo svi da nam je neophodno potreban školovani kadar, kako bismo mogli organizirati našu planinarsku školu te educirati članove osobito naše najmlađe članove koje želimo privući u što većem broju.
  Prijedlog je, da se za svaki potreban smjer-disciplinu školuje jedan član i da tako dobijemo cjelinu i kompletan školovani kadar što bi nam omogućilo organiziranje naše planinarske škole.
  Škole i tečajevi se organiziraju preko HPS-a te u PD-Paklenica nama najbliža planinarska škola.
 5. Pronalaženje sredstava:
  Problematika svih udruga pa tako i naše je nedostatak financijskih sredstava koja su neophodna za nabavu opreme, školovanja, organizacije izleta i duženja sa drugim planinarskim društvima te pokretanje razno raznih akcija.
  Da bi se priskrbila potrebna materijalna sredstva za navedene potrebe PD-Belveder svi članovi društva su se obavezali aktivirati oko pronalaska sponzora, donatora jer vjerujemo da samo zajedničkim snagama i vođeni istim ciljem a to je dobrobit cjelokupnog društva, promoviranje povijesne i kulturne baštine našeg kraja, briga za okoliš i eko sustav koje ne čine samo članovi PD-Belveder već svi građani grada Biograda n/m i okolice
 6. Izrada plakata sa pozivom za upis novih članova:
  Bit opstanka svakog društva pa tako i našeg su novi, mladi članovi. Zato mi s ponosom stavljamo naglasak na budućnost a to je povećanje članova (prvenstveno mladih), a mlad si onoliko kako se i osjećaš , stoga sve su dobne skupine dobrodošle.
 7. Obilježavanje dana PD-Belveder 31.ožujka 2013 g.:
  2007 godine 31.ožujka, dan je kad se skupila nekolicina zaljubljenika u planine te odlučila osnovati planinarsko društvo imena Belveder.
  Godišnja skupština te obilježavanje rođendana društva. Na skupštinu pozvati i dodijeliti priznanje Adamoviću. Obljetnica pogibije Tomislav Klarin.
 8. Razno:
  • projekt Vrana – trasiranje, markiranje, PD-Škamnica
  • prostorije – Kamp Dominik
  • majice – Ilirija d.d. sponzorstvo?
  • knjige i brošure – u izdanju HPS-a izašla je nova knjiga namijenjena svima koji žele upoznati, produbiti ili obnoviti znanje o planinama „Planinarski udžbenik – Alan Čaplar“. PD-Belveder je preporuča svim članovima.

Vrana „Zumbulov dom“ 15.12.2012.

Podijeli: