Litnje Belvederske aktivnosti

Evo nas, valja se javit, štogod napisat, nekog oštrofat. Oli ste mislili da u Belvedera liti nema aktivnosti? Ma daaa, jma, ima, ma ih nema ko popratiti i napisat koju rić, jbg posal, tribaju se furešti lipo dočekat, uslužit, podariti im osmjeh, dikoju lipu in rič reč i dakako naplatit.. Eto većina nas ti je bila u tomu poslu, al brate stiglo se je bazat i po našemu Velebitu, skoknulo se i u susjednu nan Bosnu, Crnu Goru i Sloveniju, a borami poteglo se je i do Italije..

Odakle počet? Možda od ovoga zadnjega di smo prisustvovali susretu dragih nan  Mosoraša (foto). Aasti ga koji je to izlet bija, drito sa pira u brda, srića pa smo bili toliko prisebni  pa se je skinila svečana  veštida i obukle  gojzerice  namisto špicoka. Nekako smo se dokotrljali do doma, cilo  vrime gledajuči Čušku u prkno, radujući se limenkama piva koje su izvirivale iz njegova samara…E, ma neki su ostali u postelji, te zasigurno probuđeni  jutarnjon glavoboljom gledali u  ruksake koje su cili dan spremali, te se čudili  što ih niko nije probudija.. Aee, budilo vas se, budilo, hehehehehe, bar  niste tribali van od doma,  imali ste spize u ruksaku…

Eeee, a Ramići (foto)..utvrda pobožnih i  njiova dušobrižnika, i ovaj put je bilo misto di su se kovali planovi za svrgavanje prežidenta, te se izrugivalo  njegovu liku i dilu..  Aha  oš..oš  Nevio, da nebi, ma nu ti mulaca našto su oni sve spremni, a di ste se jadna tovara uvatili, da se je baren jenput  ritnija..E lipo  van je bilo  glumit  furešte, šetkat se kanjonon  i točat noge u potoku, te poslin izist kil dva mesa sa gradela i zalit domaćim vinom. Stigli su oni i na slapove Krke (foto) maskirani u furešte   dogovorit detalje svrgavanja prežidenta. Dok je  Paška podružnica neupućena u te nemile događaje  jurišala  na Triglav (foto)  krenuvši sa Pokljuke, te praćena stalnom kišom stigla pred Vodnikovim dom di se okripila pijaton  vruče juhe, koja usput rečeno košta 3,50 eurića/mirita svaki eur, preporučam/.. Nakon okripe krenulo se put  Planike praćeni jakin  jugoistočnin vitron. Stigavši u dom, nazdravilo se sa po dvi tri pive  moleći boga da do sutra vitar stane…Bože fala ti ..Sta je, moglo se je zaplesat Paško kolo.

[mp3j track=”https://www.pd-belveder.hr/wp-content/uploads/pasko_kolo.mp3″ autoplay=”y” caption=”Paško kolo”]

Dolomiti…Marmolada (foto), ferata, ledenjaci što reći..hehehehehehe možda jednog dana, zasigurno jednog dana bit će lipa i poučna priča a do tad samo  slike, jbg ne mora se uvik ni  pisat reportaža .

Neki su bili i na Risnjaku (foto)…i ko zna di još…e  a kako in je bilo reći će van oni sami.

Pišite, pišite, slikivajte vaše izlete i sve to šaljite našoj meštrovici od stranica.

Nije kraj,  osta je Prenj (foto)!! Eeeeeeeee, to je bila borba, jbt jedva san živ osta..Nemože se po cile dane bančit, pa po onakvu zvizdanu  nespreman  uputit na Prenj. Moja krivica, eto fala bogu uz puno poteškoća se sišlo sa planine, a posljedice moje nespremosti  san još danima osjeća. Malo su mi bile dvi tri škatule  Rexidromiksa. Pija san ih danima poslin izleta  jedva su me povratile u život.. A lipo je Vinci savjetova –pijte, pijte po malo prije izleta hehehehe,,, Ma nije reka što valja pit,,,jbt a ja udri po pivi, pa u konobu uz gitaru i pismu po vinu.

Što još spomenuti? Ee da bili smo mi aktivni i u društvenu životu našega grada pa smo dali ruku našoj Selekti te skupa s njom odradili Šjor Pomidor (foto) – manifestaciju di su se spremale razno razne delicije od pomidora…Kužinivalo se sve u šesnaest, cila je riva vonjala  šugom od pomidora.. A furešti, za gospu blaženu.. Koliko mogu izist, provivali su  sve redon zavirivajući u svaku  teću… Aa ne, nije in smeta dim vatre od borovine ko nekin našin mudracima u našemu Malon mistu…. Ma neka se oni samo pine….

Viš, umalo nisan zaboravia spomenit Durmitor (foto). Privarili bi se mnogi misleć da je Crna Gora mala… E pa nije.. Koliko nan je samo tribalo vožnje za doć na odredište, jbt  prije bi stigli na Misec. A dežgracija puten koliko god oš. Prvo nan je pukla guma na jednom od kombija, došli na granicu, a ono nema papira od kombija, nabavili drugi kombi, kad ono vozaču istekla vozačka… Hehehehehe štopalo ga u Trebinju, umalo nan vodiča nisu strpali u pržun.

Prilipa je Crna Gora, ljudi su susretljivi i oče pomoć. Aaaa Durmitor prilip, jbg, malo nan je dana bilo na raspolaganju za sve obić, a  i ono što smo bili zacrtali nismo uspili realizirati. Eeeee drugi puta više planinarit a manje bančit…

Belveder iđe dalje!

Pacite pogled u našu fotogaleriju i pogledajte gdje smo to sve bili.

Robert P.

Podijeli: