Predsjedniku Robertu Pejiću dodjeljeno priznanje HPS-a

Hrvatski planinarski savez od 1962. godine dodjeljuje priznanja planinarima i svojim članicama za postignute uspjehe, rezultate i zasluge za razvoj planinarstva. Priznanja uključuju brončani, srebrni i zlatni znak te plaketu HPS-a, a uz znak se dodjeljuje i odgovarajući pisani dokument – diploma. O samim kriterijima dodjele i ostalim informacijama vezanim uz priznanja, više možete pročitati u Pravilniku.

Ove je godine tako konačno došao red i na našeg predsjednika Roberta Pejića kojemu je dodjeljen brončani znak HPS-a.

Brončani znak HPS-a može se dodijeliti članu koji ima najmanje 10 godina članskog staža u planinarskoj udruzi, ako je na bilo koji način duže vrijeme potpomagao razvoj planinarstva u Republici Hrvatskoj.

Robert Pejić jedan je od idejnih začetnika PD Belveder te njegov predsjednik od samog začetka, a usto i član Vodičke službe HPS-a. Prije osnutka Društva, samostalno se i kao član PD Paklenice bavio planinarenjem dugi niz godina. Od 2014. godine zaslužan je za održavanje i brigu o planinarskom skloništu Dušice podno Svetog brda u koje je uložio ogromnu ljubav i trud. Godine 2015. konačno je uspio u svojim dugogodišnjim nastojanjima da se osmisli i markira staza te organizira sad već tradicionalni međunarodni pohod Hajdemo do Vrane, koji je uvelike pridonio i popularizaciji lokalnih povijesno-turističkih atrakcija i lokaliteta. Usto je na sebe i svoje Društvo preuzeo i odgovornost održavanja planinarskih putova na otoku Pašmanu i Ugljanu te jugoistočnom Velebitu. Pomno prati i sa PD Belvederom sudjeluje u raznim akcijama i događanjima ostalih planinarskih društava, nastojeći izgraditi prijateljski odnos sa širom planinarskom zajednicom te je omiljen u svim krugovima. 

Podijeli: